Aυτά τα γεμιστά κεκάκια με λίγο βούτυρο και ζάχαρη θα γίνουν τα αγαπημένα σας.
- 2 μεσαία αυγά
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού baking
- 1/3 κ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 70 γρ ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 50 ml ξυνόγαλα
- 70 ml καλαμποκέλαιο
- 70 γρ αμύγδαλα ωμά ψιλοκομμένα
- 1 χούφτα κράνμπερις
- 60 γρ καστανή ζάχαρη
- 50 γρ βούτυρο
- 50 ml καλαμποκέλαιο
- 1 κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/3 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Αρχικά φτιάχνουμε τη γέμιση.
Αφού λιώσουμε το βούτυρο, το ανακατεύουμε μαζί με το καλαμποκέλαιο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Σε μπολ τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά καλά με ένα κουτάλι, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας σωστά. Αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας και βουτυρώνουμε τις mini φόρμες μας.
Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά (baking, σόδα, αλάτι).
Σε μπασίνα τοποθετούμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή με μία μαρίζ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μας.
Μετά από αυτό ρίχνουμε το γιαούρτι μας και το ξυνόγαλα.
Προσθέτουμε το μείγμα μας με το αλεύρι και συνεχίζουμε με το μίξερ μας για 2-3 λεπτά.
Στις φόρμες μας, ρίχνουμε με κουτάλι λίγο μείγμα (να καλύψει περίπου το 1/3 της φόρμας).
Από πάνω, προσθέτουμε μία κουταλιά γέμιση (αυτή που φτιάξαμε στην αρχή με τους ξηρούς καρπούς) και στη συνέχεια άλλη μία κουταλιά από το μείγμα μας.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20-25 περίπου λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Αφήνουμε στην άκρη και βγάζουμε από τα φορμάκια.
Καλή σας επιτυχία.
Tips
Mπορούμε να προσθέσουμε καρύδια αντί για αμύγδαλα ή φυστίκια Αιγίνης που ταιριάζουν υπέροχα με το ξυνόγαλα (έβαλα και εγώ σε 2-3 φορμάκια, αφού πρόσθεσα και ελάχιστο ξύσμα λεμόνι και περιέχυσα λίγο σιρόπι αγαύης στο τέλος).
Προτού προσθέσουμε τους ξηρούς καρπούς στο μείγμα, ρίχνω ελάχιστο αλεύρι και ανακατεύω μεταξύ τους για να μην ανέβουν στην επιφάνεια (όπως εμένα στη φωτό) και φαίνονται σαν επικάλυψη.
Η συνταγή μας δίνει 10 μεγάλα κεκάκια.