Μανιτάρια πορτομπέλο με ντοματίνια και βαλσαμικό

img_0013

 

Μανιτάρια πορτομπέλο με ντοματίνια και βαλσαμικό ξύδι!

Μία εξαιρετική τροφή σε πρωτεΐνη αλλά και σε φυτικές ίνες.

Συστατικά
  • 5 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κούπες ντοματίνια χρωματιστά
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
  • λίγο βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση

Παίρνουμε τα μανιτάρια μας, κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε από το εσωτερικό τους τη σάρκα του με κουτάλι. Στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας (προσοχή δεν τα πλένουμε).

 

Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στο grill στους 190-200 βαθμούς. Τα τοποθετούμε στο ταψί μας, αφού τα ραντίσουμε με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώσουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε για 8-9 λεπτά.

 

Δύο λεπτά πριν τα βγάλουμε,  προσθέτουμε τα ντοματίνια μας.

Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

 

Περιχύνουμε με λίγες σταγόνες βαλσαμικό, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά) και σερβίρουμε ζεστά ζεστά.

 

Καλή σας απόλαυση.

Tips

Εαν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και τυράκι κίτρινο γραβιέρα για παράδειγμα ή και παρμεζάνα (ταιριάζει τέλεια).