Ντοματοκεφτέδες
Καλοκαιρινό πεντανόστιμο ορεκτικό, γρήγορα στο πιάτο σας.
Συστατικά
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1/2 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας ρίγανη
- 2 κ. σούπας δυόσμο
- 1/3 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 μεσαίο αυγό
- 1/2 κούπα φέτα ψιλοκομμένη
- 1 κ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ. σούπας αλεύρι φαρίνα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες καλά καλά. Τις ψιλοκόβουμε (αφού αφαιρέσουμε τα σποράκια τους). Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μία κουταλιά από το μείγμα (εαν είναι υγρό προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι).
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη φέτα και ψιλοκομμένο μαιντανό!
Tips
Για να βγουν νόστιμοι πρέπει οι ντομάτες να είναι ώριμες και σφιχτές - όχι στο μπλέντερ-πάντα ψιλοκόβουμε στο χέρι.