O δεκάλογος της τέλειας σαλάτας

 


Εκτέλεση

Όλοι μας αγαπάμε τη σαλάτα, ειδικά όταν μπορούμε να την μεταμορφώσουμε με απλό τρόπο σε ένα πλούσιο γεύμα.

 

Να λοιπόν ο δεκάλογος της τέλειας σαλάτας

 

  1. Επιλέγουμε υλικά κυρίως εποχής και όχι κατεψυγμένα.
  2. Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας
  3. Προτιμάμε να κόβουμε τα λαχανικά μας με το χέρι και όχι με τα ανοιξείδωτα
  4. μαχαίρια που αλλοιώνουν τα συστατικά και τη φρεσκάδα τους.
  5. Φτιάχνουμε τέλεια dressing χρησιμοποιώντας παρθένο ελαιόλαδο, μέλι, βαλσαμικό, ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού και απογειώνουμε το πιάτο μας.
  6. Χρησιμοποιούμε φρέσκα μυρωδικά που "ανεβάζουν" τις γεύσεις όπως για παράδειγμα φρέσκια ρίγανη, μαιντανό, μέντα.
  7. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας (εγώ τις περισσότερες φορές τα "βαπτίζω" σε νερό με ξύδι ) και προσπαθούμε να τα χρησιμοποιούμε με τη φλούδα (για τις φυτικές ίνες).
  8. Η ισορροπία στις γεύσεις είναι πολύ σημαντική. Τόσο όσο για το κάθε υλικό έτσι ώστε να ομογενοποιούνται τα υλικά μας και να μην υπερτερεί κάποιο από αυτά.
  9. Χρωματικό παιχνίδι συστατικών, όμορφες εικόνες ευφραίνουν την ψυχή, το μυαλό και το στομάχι μας.
  10. Προσθέτουμε μία νότα από τα αγαπημένα μου ''super foods'' ξηρούς καρπούς, καθώς και φρέσκα φρούτα, φυτικές ίνες που ενισχύουν τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ζυμαρικά (για μία κρύα εκδοχή) κοτόπουλο, μοσχάρι και ότι άλλο εμείς αγαπάμε.

 

Βασική προυπόθεση να μην χρησιμοποιούμε πολύ λάδι. Περίπου μία με μιάμιση κουταλιά ανά άτομο για να μην αλλοιώνεται το γευστικό αποτέλεσμα και να γίνει η σαλάτα μας πιο ελαφριά. Και φυσικά να προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα γιατί είναι τα καλύτερα με διαφορά.

Έτσι θα χουμε μία νόστιμη, λαχταριστή σαλάτα διαμορφωμένη κάθε φορά με τις δικές μας προσωπικές πινελιές!!

Καλή σας απόλαυση!!!