- 250 γρ νιφάδες βρόμης
- 1 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο
- 60 ml μέλι
- 1 ώριμη μπανάνα
- χυμό μισού πορτοκαλιού και το ξύσμα του
- 120 γρ ξηρούς καρπούς στο multi
- 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ. σούπας μέλι
- λίγο ξύσμα λεμονιού
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την μπανάνα (να ναι ώριμη αρκετά), αφού την πολτοποιήσετε με ένα πιρούνι παρέα με το μέλι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύετε είτε με το χέρι είτε με το μίξερ ελαφρώς για λίγο.
Στη συνέχεια, ρίχνετε σιγά σιγά και εναλλάξ τη βρόμη με το χυμό και το ξύσμα
πορτοκαλιού.
Τέλος, σειρά έχουν οι ξηροί καρποί που τους προσθέτετε αφού τους χτυπήσετε στο multi και γίνουν σαν "πούδρα".
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 και γεμίζετε μικρές θήκες για μάφιν, πατώντας τες ελαφρώ στο κέντρο.
Ψήνετε για 10-12 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γιαούρτι ανακατεύοντας ελαφρώς όλα τα υλικά μαζί. Τοποθετείτε στο ψυγείο.
Αφού κρυώσουν τα "κυπελάκια" καλά, τα γεμίζετε με το γιαούρτι και προσθέτετε από πάνω ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα εποχής.
Εαν επιθυμείτε, προσθέστε λίγο μέλι πριν το σερβίρισμα. Και καλή σας απόλαυση!!!! Ένα υγιεινό και πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες γλύκισμα.