Αγαπημένο πρωινό, γευστικό και εύκολο- θα ομορφύνει τα Σαββατοκύριακα σας.
- 1 μεσαίο αυγό
- 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 80 γρ ξυνόγαλα
- ξύσμα από 1/2 lime
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 130 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ. γλυκού σόδα μαγειρική
Σε μπολ τοποθετούμε μέσα το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη. Σειρά έχει τώρα το αυγό. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το lime και το ξυνόγαλα ανακατεύοντας ελαφρώς με μία μαρίζ. Επόμενο σιγά σιγά το αλεύρι με τη σόδα (αφού το κοσκινίσουμε πρώτα) συνεχίζοντας το ανακάτεμα ελαφρώς για λίγο ακόμη. Αφήνουμε στην άκρη για 10 με 15 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο (σκουπίζοντας το ελαφρά με χαρτί κουζίνας) και με το κουτάλι μας ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα pancakes.
Προσοχή σε χαμηλή φωτιά γιατί υπάρχει κίνδυνος να μας καούν.
Μόλις δούμε ότι οι άκρες των pancakes αλλάζουν χρώμα γυρίζουμε με μία σπάτουλα από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για λίγη ακόμη ώρα επάνω στο μάτι.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τηγανίτες.
Σερβίρουμε προσθέτοντας φρούτα εποχής, σιρόπι αγαύης, κανέλα, λιωμένη σοκολάτα και ότι άλλο εμείς επιθυμούμε. Καλή σας απόλαυση.
Τips
Η συνταγή αυτή μας δίνει 7-8 τηγανίτες μεσαίου μεγέθους.
Εάν δε μας αρέσει το γιαούρτι και το ξυνόγαλα προσθέτουμε γάλα φρέσκο - να ξέρετε όμως ότι το ξυνόγαλα τα απογειώνει.