Kαι πάστα και φλώρα

 

Kαι πάστα και φλώρα

Μία παραδοσιακή συνταγή λίγο πειραγμένη!

Συστατικά
  • 250 γρ βούτυρο
  • 2 αυγά χωριστά σε κρόκους και ασπράδια
  • 4,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα σιμιγδάλι
  • 1 κ.γ. baking
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 ml λεμοντσέλο
  • 1 λεμόνι (και ξύσμα και χυμό)
Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking και τη ζάχαρη.

 

Τα μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε το βούτυρο,  τη βανίλια,  έναν έναν τους κρόκους το ξύσμα με το χυμό λεμόνι και το λεμοντσέλο μας (εαν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε κονιάκ ή ότι άλλο μας ευχαριστεί). 

 

Χτυπάμε για λίγο ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας. Η ζύμη είναι τριφτή και σχετικά σφιχτή.

Χωρίζουμε στη μέση και τοποθετούμε σε μεμβράνη στο ψυγείο.

 

Στρώνουμε τη μισή ζύμη πατώντας με την παλάμη καλά σε βουτυρωμένο ταψάκι (περίπου 25 εκατοστών) και στη συνέχεια από πάνω τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

 

 

Για από πάνω ή φτιάχνουμε σχέδια με την υπόλοιπη ζύμη (αφού βγάλουμε από το ψυγείο )με κουπ πατ ή πλάθουμε στον πάγκο μας λωρίδες ζύμης και καλύπτουμε.

 

 

Χτυπάμε τα ασπράδια μας και αλείφουμε τις λωρίδες μας.

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 πάνω κάτω για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας -προσοχή μην παραψηθεί γιατί στεγνώνει πολύ).

 

Καλή σας απόλαυση.

 

Τips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιμιγδάλι με πούδρα αμυγδάλου ή και όλο με αλεύρι.

Μην παραζυμώνετε το μείγμα σας γιατί σκληραίνει πολύ.