Η πατάτα και τα οφέλη της

Διατροφολόγος δεν είμαι απλά μου αρέσει η υγιεινή διατροφή και θέλω να ενημερώνομαι για τις βιταμίνες που περιέχει το  κάθε τι για τον οργανισμό μου.

Εσείς; Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο καλό κάνουν οι πατάτες;

Πλούσιες σε υδατάνθρακες,πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, σε φυτικές ίνες για την καλή λειτουργία του εντέρου, σε κάλιο και νάτριο και σε σύμπλεγμα βιταμινών Β.

Επίσης οι πατάτες περιέχουν σημαντική ποσότητα σε βιταμίνη C που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό.

Όλα αυτά βέβαια δεν αφορούν τις τηγανιτές πατάτες που παχαίνουν και δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτε στον οργανισμό. Και αυτό γιατί οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία για να διατηρηθούν θέλουν σιγανή φωτιά και υγιεινό μαγείρεμα.

Γιαυτό προτιμάμε τη βραστή ή και ψητή πατάτα.

Τι λέτε; Σας έπεισα για μία πατατοσαλάτα;

Βραστή πατάτα λοιπόν κομμένη σε μικρά κομμάτια συνοδευόμενη από λίγο κρεμμύδι φρέσκο, ελιές Καλαμών (τις αγαπώ), λιαστές ντομάτες, μπόλικο φρεσκοκομμένο μαϊντανό περιχυμένες με ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι και μουστάρδα.