Kέικ με κίτρινη κολοκύθα

Κέικ με κίτρινη κολοκύθα
Συστατικά
  • 200 ml καλαμποκέλαιο
  • 340 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά μεσαία
  • 400 γρ πουρέ κολοκύθας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σούπας κανέλα σε σκόνη
  • ελάχιστο τριμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. baking
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 300 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 50 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Επικάλυψη
  • 50 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σούπας βούτυρο
  • 100 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά ένα προς ένα, με τη σειρά που είναι γραμμένα.

 

Ανακατεύουμε απαλά απαλά με μία μαρίζ και τοποθετούμε σε αλευρωμένη φόρμα για κέικ (ξέρετε αυτή την κλασσική φόρμα).

 

Ψήνουμε στους 170 για 50-60 λεπτά στον αέρα ανάλογα με το φούρνο.

 

Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.

 

Εν τω μεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Αφήνουμε για 5 λεπτά και περιχύνουμε το κέικ μας (αφού το αναποδογυρίσουμε σε μία μεγάλη πιατέλα).

 

Εαν επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.

 

Tips

Μπορούμε να βράσουμε την κολοκύθα σε κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να στραγγίξει από τα υγρά της.

Εαν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε και έτοιμο πακέτο (βρασμένης κολοκύθας).

Θα μπορούσαμε και να την ψήσουμε για λίγη ώρα στο φούρνο-το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Scroll Up