To ραβανί των παιδικών μας χρόνων

 

Το ραβανί των παιδικών μας χρόνων

Μοιράζομαι αυτή την οικογενειακή συνταγή με πολλή πολλή αγάπη μαζί σας

Συστατικά
  • 8 μεσαία αυγά
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγη βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 3/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
Για το σιρόπι
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σούπας βούτυρο
Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή μαζί βήμα βήμα.

 

Αρχικά, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια μας. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο.

 

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέϊκιν, το σιμιγδάλι και το αλάτι. και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

 

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους  με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

 

Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το ξύσμα μας και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Συνεχίζουμε τοποθετώντας  σιγά σιγά στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.  Ρίχνουμε και το γιαούρτι.

 

Τέλος, βγάζουμε τη μαρέγκα από το ψυγείο και με μία μαρίζ απαλά απαλά ανακατεύουμε καλά.

 

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. 

 

Λίγο πριν βγάλουμε το ραβανί μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.

 

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά και αφού κόψουμε σε κομμάτια, σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση.

 

Τιps

  • Τρώγεται ευχάριστα με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι, έτσι παραδοσιακά.
  • Εάν το προτιμάτε πιο αρωματικό, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με έναν χυμό πορτοκαλιού (φυσικού καλύτερα).
  • Η μονάδα μέτρησης είναι η ίδια κούπα πάντα.