Μία πρόταση για υπέροχη, ελαφριά και πεντανόστιμη σαλάτα
- 300 γρ κους κους (επιλογής σας)
- 80 γρ κολοκύθα "Αγρόκηπος Χαλβατζή"
- 80 γρ παντζάρια "Αγρόκηπος Χαλβατζή"
- 4 κ. σούπας ξηρούς καρπούς (της αρεσκείας σας)
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
Aρχικά βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ρίχνουμε κρύο νερό και αφού το σουρώσουμε, αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Κόβουμε σε κυβάκια-καρέ την κολοκύθα και τα παντζάρια «Αγρόκτημα Χαλβατζή» και τοποθετούμε σε δύο ξεχωριστά πιάτα.
Παίρνουμε το κους κους που έχει πλέον κρυώσει και ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς (αφού τους ψιλοκόψουμε).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαιντανό ψιλοκομμένο και το ξύσμα με το χυμό λεμονιού.
Καρυκεύουμε με αλάτι και ελάχιστο πιπέρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο με την κολοκύθα.
Τέλος, αφού ανακατέψουμε όλα μας τα υλικά, προσθέτουμε τα πατζάρια.
Σερβίρουμε.
Μία υπέροχη, ανάλαφρη, υγιεινή και κυρίως πεντανόστιμη σαλάτα στο πιάτο σας.
Καλή σας απόλαυση!
Τιps
Mπορείτε να αντικαταστήσετε το κους κους με κινόα.
Προσοχή, μην ανακατέψετε πολύ το πατζάρι γιατί θα «βάψει» τη σαλάτα σας.