Σαλάτα με μανέστρα, κοτόπουλο και βερίκοκα

 

Συνολικός χρόνος
40 mins
 
Μερίδες: 4 άτομα
Θερμίδες: 480 kcal
Συστατικά
  • 500 γρ κριθαράκι μέτριο
  • 2 κομ στήθος κοτόπουλο
  • 5-6 ντοματίνια
  • 100 γρ ανθότυρο
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρθένο ελαιόλαδο
  • 2-3 βερίκοκα
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και βράζουμε το κριθαράκι μας, όπως αναφέρουν οι οδηγίες στο πακέτο (εγώ πάντα τα βγάζω 1-2 λεπτά νωρίτερα, το προτιμώ).

Στραγγίζω και αφήνω στην άκρη για λίγο.

 

Καθαρίζω και πλένω καλά το κοτόπουλο μου και ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι, δίχως λάδι. Μόλις γίνει, αφαιρώ από το τηγάνι και το κόβω σε κομμάτια.

 

Παίρνω μία μεγάλη σαλατιέρα και βάζω μέσα το κοτόπουλο με το κριθαράκι. Στη συνέχεια ψιλοκόβω το ανθότυρο, τα ντοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύω καλά καλά, αλατοπιπερώνω και ψιλοκόβω μαϊντανό.

 

Εν τω μεταξύ έχω πλύνει τα βερίκοκα μου και τα βάζω ένα με δύο λεπτά στο γκριλ. Τα προσθέτω, ανακατεύω καλά καλά, περιχύνω με ελαιόλαδο και σερβίρω.

 

Καλή σας απόλαυση!!!

 

 

 

Scroll Up