Σοκολατένιο κέικ με γλάσο

 

Συστατικά
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού σόδα
  • 1 κούπα κακάο σκόνη
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη
Για το γλάσο
  • 3 κ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 2-3 κ. σούπας κακάο άγλυκο
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι το λάδι μας (εγώ έβαλα αραβοσιτέλαιο) με το χυμό μας, το ξύσμα και τη ζάχαρη.

Χτυπάμε για λίγο σε σιγανή ένταση τα υλικά μας με το μίξερ χειρός.Προσθέτουμε το νερό μας, το baking,  τη σόδα  και το κακάο (κοσκινισμένο) συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μας και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομειογενές το μείγμα μας.Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας).

Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο μας ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μας (σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά - το μείγμα θα είναι ελαφρώς σφιχτό).

Όταν το κέικ μας κρυώσει καλά απλώνουμε με μία σπάτουλα  το γλάσο μας.

Ειλικρινά είναι ότι πιο υπέροχο, να το δοκιμάσετε,εγώ δεν ξαναφτιάχνω κέικ σοκολάτας με βούτυρο και αυγά.

Τέλος να σας αναφέρω ότι στο γλάσο έβαλα και λίγο σιρόπι αγαύης  (αγαπημένο).

Scroll Up