- 225 γρ baby σπανάκι
- 1 κούπα κομμένο και ελαφρώς βρασμένο μπρόκολο
- 1/4 κούπας blueberries
- 1/4 κούπας τυρί φέτα σε κομματάκια
- 1/4 κούπας ηλιόσπορους
- 1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
- 1/4 κούπας βουτυρόγαλα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολύ πολύ ψιλοκομμένη
- χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κ. σούπας λιναρόσπορο και λίγα αρωματικά της αρεσκείας μας
- λίγο φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
Aρχικά αφού πλύνουμε πολύ καλά σπανάκι και μπρόκολο (εγώ το έβρασα 2-3 λεπτά) τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το κομμένο αβοκάντο, τα blueberries, τη φέτα και τους ηλιόσπορους.
Ανακατεύουμε καλά καλά και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το βουτυρόγαλα, το σκόρδο, το λεμόνι με το ξύσμα του, τον λιναρόσπορο, το πιπέρι, λίγο αλάτι και τα διάφορα αρωματικά (τύπου ρίγανη, λίγο βασιλικό, μαϊντανό ή ότι εσείς προτιμάτε) και τα χτυπάμε στο blender μέχρι να ανακατευτούν καλά καλά.
Περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο της αγαπημένης μου φίλης Chef Amy Riolo " The Mediterranean Diabetes Cookbook" που την αγαπώ πολύ.
Tips
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλους ξηρούς καρπούς (εγώ εδώ στην φωτογραφία την έκανα με καρύδια και ήταν απολαυστική) καθώς επίσης και άλλα πράσινα λαχανικά.
Εάν δεν αγαπάμε γιαούρτι και βουτυρόγαλα φτιάξτε ένα απλό dressing με λάδι, λεμόνι και μουστάρδα.