- 1 κ.σ. γάλα καρύδας
- 1 1/2 κούπα ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
- 6-7 χουρμάδες
- 2 δαμάσκηνα
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 50 γρ κουβερτούρα
- 1 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
Παίρνουμε όλα μας τα υλικά και τα πολτοποιούμε στο multi, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Toποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μικρό ταψάκι, αφού το πατήσουμε καλά καλά με την παλάμη μας, να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1-2 ώρες. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την επικάλυψη.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά της επικάλυψης και ανακατεύουμε ελαφρώς - προσοχή σε σιγανή φωτιά (εγώ έλιωσα πρώτα μόνη της την κουβερτούρα και στη συνέχεια πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά).
Αφού λιώσει και ομογενοποιηθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω την επικάλυψη. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Τρώγεται ευχάριστα, δίχως τύψεις.
Ένα υπέροχο γλύκισμα με πολλά θρεπτικά συστατικά για τόνωση και ενέργεια.
Καλή σας απόλαυση!!