Οι κρέπες είναι μια ωραία λύση για πρωινό.
Σας έχω πανεύκολη συνταγή! Πάμε να τη δούμε!
- 1 μεσαίο αυγό oλόκληρο και επιπλέον έναν κρόκο
- 60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
- 90 ml φρέσκο γάλα
- 40 ml νερό
- 25 γρ βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνι
- διάφορα φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας
Τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και χτυπάμε με αυγοδάρτη για 3-4 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα (το ιδανικότερο).
Βουτυρώνουμε ελαφρώς αντικολλητικό τηγάνι και ξεκινάμε με μια κουτάλα να παίρνουμε μείγμα και να το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού (μέγεθος ανάλογο των επιθυμιών μας).
Η πρώτη συνήθως πηγαίνει ''υπέρ πίστεως'' (δε βγαίνει εύκολα, οπότε την τρώει πάντα η μαγείρισσα).
Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα πιάτο (το μείγμα αυτό βγάζει 4-5 κανονικού μεγέθους κρέπες) και γεμίζουμε ανάλογα με φρούτα, μερέντα, λιωμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, μέλι.
Εάν επιθυμούμε να φτιάξουμε κρέπα αλμυρή, απλώς παραλείπουμε από το μείγμα μας τη ζάχαρη και ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία.
Καλή σας επιτυχία. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.