Το cheesecake που λάτρεψα….

 

Το αγαπημένο μου cheesecake
Θερμίδες: 200 kcal
Συστατικά
  • 350 γρ μπισκότα digestive
  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 550 γρ τυρί κρέμα
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα ενός λεμονιού
Για την επικάλυψη
  • 600 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή φρέσκα φρούτα
Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε τη βάση μας.

Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μας, μέχρι να γίνουν σκόνη και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια  προσθέτοντας το βούτυρο, κάνοντας το μείγμα μας σαν βρεγμένη άμμο.

Αδειάζουμε σε φορμάκια για μάφιν,  πιέζουμε καλά με τα χέρια μας και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 180 ανάλογα με το φούρνο μας (μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς-προσοχή όχι παραπάνω ).

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά καλά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός όλα τα υλικά μας (τελευταία ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος).

Αδειάζουμε πάνω από την κρύα βάση μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.

Μπορούμε να αφήσουμε και όλη νύχτα στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα μας-στην περίπτωση αυτή αφού κρυώσει η κρέμα την σκεπάζουμε απαλά με μεμβράνη γιατί έχει την τάση να κάνει ρωγμές.

Λίγο πριν σερβίρουμε, ετοιμάζουμε την επικάλυψη (αραιώνοντας τη μαρμελάδα μας με 1-2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό.)

Καλύπτουμε καλά καλά και σερβίρουμε. Καλή σας απόλαυση.

Tips

Εάν δε μας αρέσει η μαρμελάδα γενικότερο μπορούμε να αποφύγουμε την επικάλυψη της,  προσθέτοντας φρούτα της αρεσκείας μας (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία μου).

Επίσης, μπορούμε να καταργήσουμε τελείως την κρέμα γάλακτος και να την αντικαταστήσουμε με γιαούρτι στραγγιστό, δημιουργώντας μία πιο αέρινη και με λιγότερο θερμίδες κρέμα.

 

* Οι θερμίδες αφορούν ένα mini cheesecake  και έχουν υπολογιστεί κατά προσέγγιση.

Scroll Up