Ένα αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων λίγο πειραγμένο. Δικό σας με πολλή αγάπη!!!
- 280 γρ μπισκότα digestive ή πτι μπερ
- 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα Nestle
- 50 γρ καρύδια και λίγα φυστίκια Αιγίνης
- 140 γρ βούτυρο
- 7 κ.σούπας γάλα φρέσκο
- 1 σφηνάκι μαστίχα
- τριμένο μπισκότο
- 100 γρ κουβερτούρα Nestle
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε μαζί το βούτυρο με την κουβερτούρα και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ σε μία μπασίνα, κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το γάλα και το σφηνάκι μας.
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μας έτσι για 1-2 λεπτά να βγάλουν τα έλαια τους. Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε στα μπισκότα μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή σε ταψάκι αφού πρώτα στρώσουμε μεμβράνη. Φτιάχνουμε το σχήμα που εμείς επιθυμούμε και βάζουμε για 1-2 ώρες στην κατάψυξη.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε ξανά αυτή τη φορά στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Σερβίρουμε....καλή σας απόλαυση