Μπρουσκέτα με ντοματίνια και μους φέτας
Συστατικά
- 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 φέτες φρυγανισμένο ψωμί (μπαγκέτα ή ζυμωτό κατά προτίμηση)
- λίγες σταγόνες παρθένο ελαιόλαδο
- λίγο ανθό αλατιού
Για τη μους φέτας
- 120 γρ φέτα βαρελίσια ψιλοκομμένη
- 40 ml ξυνόγαλα ή γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ. σούπας ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ. σούπας χυμό ενός λεμονιού και το ξύσμα του
- 1- κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Στο multi χτυπάμε όλα τα υλικά μας (εκτός από το ξύσμα και το χυμό λεμονιού) και σιγά σιγά προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού.
Απλώνουμε τη μους φέτας σε φρυγανισμένες φέτες από ψωμί.
Σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο ελαφρώς ντοματίνια και φρέσκο κρεμμυδάκι και περιχύνουμε με λίγο ξύδι βαλσαμικό.
Προσθέτουμε πάνω από τη μους φέτας, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, μαιντανό, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.