Εκπληκτικά και πεντανόστιμα
- 250 γρ μπισκότα digestive
- 100 γρ πτι μπερ
- 1 κούπα mixed ξηροί καρποί (κράνμπερις, κολοκυθόσπορο, κάσιους, αμύγδαλα)
- 1/2 κούπα καρύδια
- 1/2 κούπα κακάο
- 3 κ.σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σούπας σιρόπι αγαύης
- 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 σφηνάκι μαστίχα
- 100 ml γάλα αμυγδάλου
- 200 γρ κουβερτούρα
- 50 γρ σταγόνες σοκολάτας
- τρούφα ή κακάο για επικάλυψη
Σε ένα μπωλ τοποθετούμε τα 2 είδη μπισκότων και θρυματίζουμε ελαφρώς με τα χέρια.
Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε ελαφρώς στο multi τους ξηρούς καρπούς με τα καρύδια.
Σε μπαιν μαρί τοποθετούμε την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Περιχύνουμε τα μπισκότα μας και ρίχνουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα υλικά μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο, αφού καλύψουμε με μεμβράνη για τουλάχιστον 8 με 10 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Πλάθουμε μπαλίτσες, ρολάρουμε σε τρούφα ή κακάο και σερβίρουμε.
Θα γίνουν τα αγαπημένα σας τρουφάκια.
TIPS
Εαν τα θέλετε για τα παιδιά σας, αφαιρείτε τελείως τη μαστίχα και τους ξηρούς καρπούς.
Eαν δεν έχετε γάλα αμυγδάλου σπίτι, αντικαταστείστε το με γάλα φρέσκο χαμηλών λιπαρών.