Κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

΄Ενα υπέροχο αρωματικό, Χριστουγεννιάτικο κέικ

Συστατικά
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. baking
  • 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεσαία αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 χούφτα διάφορους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους
  • 170 γρ πλήρες γιαούρτι
  • ξύσμα λεμονιού
  • χυμός ενός λεμονιού
Για την επικάλυψη
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα NESTLE
  • 1 χούφτα κράνμπερις ψιλοκομμένα
Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει (για 5 λεπτά τουλάχιστον).

Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και στη συνέχεια το γιαούρτι μαζί  με το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.

 

Αφού χτυπηθούν πολύ καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν.

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.

 

Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

 

Για την επικάλυψη

Λιώνουμε 100 γραμμάρια σοκολάτα λευκή σε μπαιν μαρί και περιχύνουμε το κεκάκι μας.

Εαν θέλουμε, προσθέτουμε από πάνω αποξηραμένα κράνμπερις ή ότι άλλο εμείς επιθυμούμε..Καλή σας απόλαυση και καλές γιορτές σε όλους !

 

 

ΥΓ Η συνταγή είναι για μία μακρόστενη φόρμα αλουμινίου