Go Back
Πίτσα ναπολιτάνα κανείς;

Kαι με Αλεύρι ολικής άλεσης αγαπημένο....

Μερίδες: 4
Συστατικά
  • 250 γρ αλεύρι σκληρό
  • 100 γρ καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ αλεύρι ολικής
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 180 ml χλιαρό νερό
  • 3 κ.σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
  • σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
  • φέτες τυρί μαλακό Μαστέλο® αγελαδινό
  • φύλλα άγριας ρόκας
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά.

 

 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένη με μεμβράνη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

 

 

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και το αλάτι και στη συνέχεια τη μαγιά μας.

 

Ανακατεύουμε απαλά ρίχνοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Παίρνουμε ένα μπωλ καθαρό αλείφουμε ελαφρώς τα τοιχώματα με λάδι και τοποθετούμε εκεί το ζυμάρι μας, αφού το κάνουμε μπαλίτσα.

 

 

Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή με πετσέτα λινή και αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί.

 

 

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4-5 μπαλίτσες και ανοίγουμε σιγά σιγά τη ζύμη μας.

 

Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220. 

 

 

Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι την ανοιγμένη μας πλέον ζύμη και ψήνουμε στους για λίγο στους 200 βαθμούς (για περίπου 10 λεπτά).

 

 

Αφαιρούμε το ταψάκι από το φούρνο, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές φρέσκια  ντομάτα, ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και τη γέμιση μας και ψήνουμε για 10 με 15  περίπου λεπτά.

 

Tips

Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε στη γέμιση σας, ανάλογα τι σας αρέσει.

Βασικό είναι να μην αφήσετε πολύ ώρα την πίτσα στο φούρνο και ξεραθεί, είναι ωραία να είναι αφράτη χωρίς όμως να είναι σαν ψωμί.

Ξεκινάτε στην αρχή σε  πιο ψηλή σχάρα και στη συνέχεια αφού προσθέσετε τη γέμιση κατεβάζετε λίγο πιο κάτω.

Εξαιρετική ιδέα για τους μεγάλους είναι να φτιάξετε το ζυμάρι και αφού το ψήσετε για λίγο μόνο του αρχικά να προσθέσετε για λίγο προσούτο και αφού το βγάλετε να περιχύσετε με ελαιόλαδο και άγρια ρόκα!!!