Μini κεκάκια με παντζάρια "Αγρόκηπος Χαλβατζή"

Vegan κεκάκια χωρίς αυγά, βούτυρο και μίξερ

Συστατικά
  • 65 gr καλαμποκέλαιο
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 150 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 190 gr καστανή ζάχαρη
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. γλυκού baking
  • 60 gr κακάο κοσκινισμένο
  • 180 γρ παντζάρι στον ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή"
  • 280 gr αλεύρι φαρίνα
Για την επικάλυψη (προαιρετικά)
  • 4 κ. σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι
  • 2 κ. σούπας κακάο σκόνη
  • 3 κ. σούπας λάδι καρύδας
Εκτέλεση

Παίρνουμε τα παντζάρια "Αγρόκηπος Χαλβατζή"  και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

 

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε αρχικά το καλαμποκέλαιο με το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη. 

 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το baking, (1 πρέζα σόδα εαν θέλουμε-προαιρετικά) και το κακάο μας κοσκινισμένο.

 

Αφού τα ανακατέψουμε  με τον αυγοδάρτη, προσθέτουμε το τριμένο παντζάρι (σσσςςςς μην το πείτε ούτε του παππά) και  τέλος το κοσκινισμένο μας αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά.

 

Τοποθετούμε λίγο λίγο μείγμα σε θήκες για κεκάκια και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 30-35 λεπτά (ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας).

Βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε πιατέλα.

 

Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε μαζί τα υλικά της επικάλυψης και σε πολύ σιγανή φωτιά ανακατεύουμε για μισό με 1 λεπτό.

Περιχύνουμε ζεστό ζεστό έτσι όπως είναι και αφού αφήσουμε για λίγο σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!

 

ΤΙPS

Αντί για σιρόπι αγαύης μπορείτε να βάλετε και πετιμέζι.

Μην ανησυχήσετε για το μείγμα-βγαίνει αρκετά σφιχτό.

Εαν δεν αγαπάτε ή δεν έχετε λάδι καρύδας σπίτι, αντικαταστείστε το με βούτυρο