Go Back
Tiramisu
Συστατικά
  • 220 γρ αυγά (περίπου 4 )
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 50 γρ καφε espresso
  • 80 ml marsala
  • 25 μπισκότα σαβαγιαρ
  • σκόνη κακάο (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τον ζεστό καφέ espresso  μαζί με το marsala.

Aφήνετε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.

 

Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα τοποθετείτε σε ξεχωριστά μπολ. Ετοιμάζετε με τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα χτυπώντας τα με το μίξερ χειρός μαζί  με μία πρέζα αλάτι.

Τοποθετείτε στο ψυγείο.

 

Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε ελαφρώς με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Αφήνετε για 3-4 λεπτά στην άκρη.

Ρίχνετε στους κρόκους τη ζάχαρη  και τα δουλεύετε καλά με το μίξερ χειρός για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα αυτό  στο mascarpone.

 

Mε απαλές κινήσεις, με μία μαρίζ καλύτερα ανακατεύετε ελαφρώς και τέλος  προσθέτετε  τη μαρέγκα.

Προσοχή οι κινήσεις σας πρέπει να είναι προσεκτικές για να βγει η κρέμα σας πολύ αφράτη (αυτό είναι και το μεγαλύτερο μυστικό σε αυτό το γλυκό).

Βυθίζετε ένα ένα σαβαγιάρ στον καφέ για ελάχιστα δευτερόλεπτα και φτιάχνετε την πρώτη στρώση.

 

Στη συνέχεια, τοποθετείτε τη μισή κρέμα, δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και πάλι κρέμα. Αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με κακάο.

 

Η συνταγή είναι η παραδοσιακή ιταλική συνταγή του Francesco Elmi.

Kαλή σας επιτυχία!!

 

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας τα σαβαγιάρ (προσωπικά τα αγοράζω).

Αντί για marsala μπορείτε να βάλετε ένα άλλο λικέρ της αρεσκείας σας ή απλώς κονιάκ.

Μπορεί να χρησιμοποιήσετε πολλά μπολ μα πιστέψτε με είναι εξαιρετική.

 

Έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές τιραμισού μα θεωρώ πως αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη μακράν.

 

Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (πριν τα χρησιμοποιήσετε) αντίθετα το mascarpone απευθείας από το ψυγείο.