Go Back
Κέικ με σταγόνες σοκολάτας χωρίς βούτυρο και αυγά!
Χρόνος προετοιμασίας
1 hr 10 mins
 

Μερίδες: 1 φόρμα κέικ
Θερμίδες: 320 kcal
Συστατικά
Για το κέικ
  • 1/2 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (άμα θέλετε βάλτε και λίγο λεμόνι)
  • 1 1/2 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
  • 1 λωβό βανίλιας
Για το γλάσο
  • 5 κ.σ. πετιμέζι
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά καλά όλα μας τα υλικά για το κέικ σε ένα μπωλ βάζοντας πρώτα το χυμό πορτοκαλιού (εαν δεν έχουμε πορτοκάλι φρέσκο αντικαθιστούμε με νερό αλλά δεν έχει σχέση γευστικά).

 

Βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα (ή σε μία μακρόστενη αλουμινένια φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,σε αέρα, στους 170 για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι φτιάχνουμε το γλάσο και περιχύνουμε το κέικ μας. (Εγώ εδώ στη φωτογραφία έβαλα λάδι καρύδας με λίγη κουβερτούρα γιατί δεν είχα πετιμέζι).

 

Καλή απόλαυση!! Να προσέχετε……


ΤIP

  • Οπωσδήποτε καλό βουτύρωμα στη φόρμα ή καλύτερα τοποθετήστε μία λαδόκολλα. Το μείγμα αυτό έχει την τάση να κολλάει κάτω.