Go Back
Vegan κέικ πορτοκάλι
Συνολικός χρόνος
55 mins
 

΄Ενα διαφορετικό κέικ πορτοκαλιού, χωρίς αυγά, γάλα και βούτυρο

Μερίδες: 1 κλασσική φόρμα κέικ
Συστατικά
  • 180 ml καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 220 γρ ζάχαρη καστανή
  • 160 ml γάλα αμυγδάλου
  • 250 γρ αμύγδαλο καλά τριμένο (πούδρα)
  • 240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. σούπας baking
  • 1 κ.γλυκού baking soda
  • 2 μεσαία πορτοκάλια
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση

Αρχικά ανάβουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Παίρνουμε το αμύγδαλο και το τρίβουμε στο multi μέχρι να γίνει πούδρα. Αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το baking, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

 

Σε ένα άλλο μεγάλο μπωλ ρίχνουμε με τη σειρά το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη,το γάλα, τα πορτοκάλια (αφού τα πλύνουμε πολύ πολύ καλά) που τα χτυπάμε στο multi ολόκληρα.

 

Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη ή και με μία μαρίζ (ή με ό,τι έχουμε αρκεί να ανακατευτούν καλά καλά όλα μας τα υλικά μας και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, βασικό βήμα αυτό).

 

Τέλος, ρίχνουμε τα δύο είδη αλευριού και ανακατεύουμε απαλά. Το μείγμα μας θα είναι λίγο περισσότερο υγρό από τα συνηθισμένα κέικ.

 

Ρίχνουμε  σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 165 βαθμούς Κελσίου για 50 περίπου λεπτά.

 

Αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.


Tips:

  • Σε όλα τα κέικ κοσκινίζουμε το αλεύρι μας για να γίνει πιο αφράτο.
  • Αυτό το κέικ είναι διαφορετικό στην υφή του από τα άλλα. Δε φουσκώνει πολύ και έχει ένταση το πορτοκάλι (ανάλογα με τη γεύση του πορτοκαλιού  μπορεί να βγει λίγο ξυνό ή κανονικό).
  • Τρίβεται εύκολα (μιας και δεν έχει μέσα αυγά ή βούτυρο) και δε σερβίρεται πολύ καλά όμως πιστέψτε με είναι πεντανόστιμο!!! Και φυσικά υγιεινό.
  • Μπορείτε να βάλετε μόνο αλεύρι αμυγδάλου χωρίς το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας. Πριν το βγάλετε από το φούρνο βεβαιωθείτε ότι ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του μία οδοντογλυφίδα. Εάν βγει στεγνή είναι έτοιμο …..για φάγωμα.

Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση.