Go Back
Λατρεμένες αυγοφέτες

Η γιαγιά τις έφτιαχνε συχνά για πρωινό, τις πασπάλιζε με ζάχαρη και μας τις σέρβιρε.

Συστατικά
  • 4 φέτες χθεσινό ψωμάκι ή ψωμί του τόστ
  • 1 κούπα γάλα ελαφρύ
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
Για τη διακόσμηση
Εκτέλεση

Κόβουμε το χθεσινό ψωμί σε φέτες ή παίρνουμε έτοιμο ψωμάκι του τoστ. Τοποθετούμε σε τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο ή βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι.

 

Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού στο μπολ και τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τις βάζουμε να τηγανιστούν αφού γυρίσουμε και από τις δυο πλευρές. Αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και ξεκινάμε τη διακόσμηση.

 

Εάν προτιμάμε τις γλυκές, τις σερβίρουμε όπως τις έκανα εγώ ( ψιλοκόβετε φρέσκα φρούτα, πασπαλίζετε με κανέλα και περιχύνετε με μέλι ή σιρόπι αγαύης).

 

Εξίσου υπέροχες είναι και οι αλμυρές, παρέα με αυγό τηγανητό, ζαμπόν και τυρί.

 

Καλή σας απόλαυση.