Go Back
Σαλάτα με χόνδρο ή κινόα,φράουλες και αβοκάντο
Συνολικός χρόνος
30 mins
 
Μερίδες: 4
Συστατικά
  • 200 γρ χόνδρος (Καρπάθου) ή κινόα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 50 γρ φράουλες
  • παρθένο ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι
  • φρεσκοκομμένο μαιντανό
Εκτέλεση

Παίρνουμε το χόνδρο (Καρπάθου) ή την κινόα και τη βάζουμε  σε ένα μπολ με νερό.

 

Την αφήνουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφού την ξεπλύνουμε καλά και τη σουρώσουμε, την βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βράσει.

 

Εν τω μεταξύ κόβουμε το ώριμο αβοκάντο μας,ψιλοκόβουμε αφού ξεπλύνουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

 

Σουρώνουμε την κινόα και ρίχνουμε τις φράουλες και το αβοκάντο μας και ανακατεύουμε ελαφρώς προσθέτοντας παρθένο ελαιόλαδο.

 

Ετοιμάζουμε χυμό από ένα λεμόνι με λίγο ξύσμα και φρεσκοκομμένο μαιντανό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε......

 

Υπέροχη,δροσερή και ανάλαφρη σαλάτα.

 

Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα....