Ο αγαπημένος χαλβάς των παιδικών μας χρόνων...αλλιώς
Συστατικά
- 1 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική (εγώ πάντα κρατάω λίγη)
- 4 κούπες νερό
- 1 χούφτα αμύγδαλα καβουρδισμένα ανάλατα
- κανέλα
- 1/2 κούπα αποξηραμένα κράνμπερις κομμένα ψιλά ψιλά
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το λάδι και το σιμιγδάλι μέχρι να απορροφηθεί καλά καλά το λάδι και να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι -να πάρει λίγο χρώμα δηλαδή (προσοχή ανακατεύουμε συνέχεια γιατί υπάρχει κίνδυνος να καεί).
Προσθέτουμε ζάχαρη και νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί καλά το νερό και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα , τα αποξηραμένα κράνμπερις και το ξύσμα πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
Τοποθετούμε σε φόρμα αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση να έχετε μια υπέροχη μέρα.